F*n vad less man blir

Igår när T körde förbi huset på väg hem från dagis hade två glasrutor på framsidan blivit krossade. Så fruktansvärt onödigt!! Jag blir både ledsen och lite uppgiven, för vi trodde ju att vi skulle flytta till ett område med mindre busliv, inte mer....

Senare på kvällen ringde grannen L, som också sett vad som hade hänt. Han är en klippa och håller koll på huset åt oss när inte vi är där, vilket är väldigt skönt. Han hade vissa idéer om vilka det kunde vara som hade gjort det, tydligen finns det några ungar i 13-17-årsåldern som driver omkring och utövar skadegörelse lite överallt. Han och en bekant hade varit mycket nära att komma på dem vid något tillfälle, men än så länge hade han inga bevis.

Men fasen vad less jag blir på snorungar, och deras (förmodade) slappa föräldrar som inte har lärt dem låta bli urskiljningslös förstörelse!


Semesterstiltje

Det var länge sedan jag skrev något om huset. Det är nu klart på de allra flesta områden och vi väntar i princip bara på att industrisemestern skall ta slut så att vi kan ha slutbesiktningen. Ja, slutbesiktningen på Scanhaus leverans alltså. För när den är klar skall golv läggas och kök samt badrumsmöbler monteras innan det är dags att flytta in. Slutbesiktningen sker i mitten av augusti, och sedan har vi ytterligare tre veckor innan det är dags för flytten, men det börjar närma sig nu!

Här nedanför ser ni lite bilder på hur huset ser ut just nu:

Vardagsrummet:


Tvättstugan



Badrummet bottenvåningen


Trappan är på plats i hallen.


Allrummet uppe (ja, det är en fondvägg, resten av rummet är enfärgat)


Barnrum (Färgen har blivit lite konstig på fotot. De enfärgade väggarna är gröna och bakgrundsfärgen på den mönstrade tapeten är vit i det här rummet. I det andra barnrummet är det exakt likadant, fast bakgrunden på den mönstrade tapeten är grön)


Badrum ovanvåningen


Sjukaste efterrätten någonsin

Jag var ute med jobbet i förra veckan och hamnade på Brooklyn vid Mariakyrkan i Helsingborg. Efter en jättegod burgare beställde jag in deras double chocolate cake till efterrätt, chokoholic som jag är. Visst stod det att den var mäktig i beskrivningen, men det brukar ju de flesta chokladkaksefterrätter vara. Men jag tappade hakan när den kom in. Nåt större har jag aldrig sett! Och den var ännu mäktigare i konsistensen än jag ens anade när jag såg den. Som min kollega Å uttryckte det: "En hjärtinfarkt waiting to happen". (Hon beställde en likadan).

Så jag åt tills jag nästan mådde illa, och tvangs sedan erkänna mig besegrad av denna monsterkaka och bad om en doggy bag. Tog hem resten till T som gjorde så gott han kunde, men inte ens efter det var kakan slut. Nu ligger en liten bit kvar i kylskåpet och bara hånflinar åt mig. Jag viker mig för övermakten.


Kakan ser ni här. Handen som är med på bilden för storleksjämförelse är en manshand, tillhörande f d kollegan P.


Försäljning av radhuset

Här går det undan. Efter att ha putsat och fejat och plockat undan och piffat tills vi nästan kräktes såg radhuset faktiskt ut som om någon annan än vi bodde där. Någon som, till skillnad från oss, har lite känsla för det där med inredning och design. ;-)

En del av mäklarens bilder ser ni här nedanför:

Köket:



Matsalsdelen av vardagsrummet


Uterummet


Vårt sovrum



Barnrummet:



Och det har faktiskt gett resultat! Mäklaren fotograferade tisdagen den 17 juni, och lägenheten publicerades sedan på hemnet samma dag och i tidningarna på söndagen 22 juni. Visningen var på tisdagen 24 juni (och en extravisning för de som inte kunde komma blev det dagen efter), och sen skrev vi kontrakt på fredag kväll (27 juni).  Whoooosh! Vi fick ungefär det vi trodde att vi skulle kunna få för den, och det känns ju också trevligt.

Nu återstår bara att få köparna godkända av föreningen, men det tror jag inte skall bli några problem. Och som ett brev på posten har jag drabbats av en sommarförkylning nu när stressnivåerna har gått ner lite. Men det tar jag gärna. Det går över :-)