Slutspurten

Nu börjar det verkligen närma sig med stormsteg. Vi ska flytta. Jag begriper det nog inte riktigt, hur många gånger jag än upprepar det i mitt huvud. Golven i huset är lagda, köksinredning och grovköksinredning på plats, vitvaror har börjat kopplas in.

Nu håller snickarna på att montera golvlister och badrumsinredning, medan vi på vårt håll råttar runt för att få allt som är mer eller mindre nödvändigt på plats innan vi flyttar in. Igår köpte vi kakel till köket (Serien Arden, färg Sabbia från Svenska Kakel). Ni kan se den på sidan 64 i deras
katalog. Vi beställde också duschväggar från Hafa (Flower), som var på kampanj just nu och köpte blandare till vasken i grovköket.

Den närmaste veckan måste vi:

Skaffa blandare till köksvasken (är beställd och kommer till leverantören i mitten av nästa vecka).

Få carport + förråd levererat (kommer i slutet av nästa vecka)

Få bänkskivan i köket på plats (mitten av nästa vecka)

Bestämma oss för vilka garderober vi ska köpa, och beställa dem

Titta ut en soffa till vardagsrummet.

Titta ut en säng till vårt sovrum.

Köpa säng till L, som är alldeles för stor för spjälsängen numera.

Skaffa mobilt bredband (duger ju inte att flytta till ett hus utan möjlighet att surfa!)

Bestämma och beställa TV-leverantör (Boxer, Viasat eller Canal Digital)

Bestämma oss för om vi ska ha Telia Fastmobil eller inte - och om vi ska det så måste det beställas.

Packa, packa, packa i lådor och flytta så mycket som möjligt innan det stora flyttlasset går. Och så allt annat som har med en flytt att göra (slutavläsning el, avsluta abonnemang, flyttanmäla, adressändra osv)

Jag har säkert glömt nåt som är eller blir akut den kommande veckan, men det mesta finns nerskrivet så jag lär komma på det förr eller senare ;-) Hoppas att det blir förr och inte senare, så att vi inte står där med allt nerpackat utan möjlighet att packa upp det mest nödvändiga för att vi har missat en ack så viktig liten detalj någonstans.

Sen ska ju radhuset och förrådet tömmas helt och städas ur. Det är ju en del möbler och annat vi inte tänkte flytta med oss, frågan är om vi skall sälja detta eller bara köra det till tippen??? Giter vi? Orkar vi? Hinner vi? Vi känner oss nämligen ganska slitna både jag och T. Att vi har semester känns inte än, för vi snurrar allt på högvarv för att hinna med. Skulle så gärna vilja ta en ledig dag och bara göra något tillsammans, alla tre, men det får bli längre fram. Efter flytten.


Vi har ett hus!!!!

Japp, idag var det slutbesiktning (på byggföretagets entreprenad), och efter det fick vi de efterlängtade nycklarna (se nedan). Så nu kan vi äntligen komma och gå som vi vill i VÅRT HUS!

Efter det bar det av till banken för att få den fömodligen största fakturan i våra liv betald. Huga så många siffror det var före "kronor".

Och nästa vecka är det dags för en ny omgång hantverkare att börja. De ska lägga golv, montera kök och grovkök samt sätta upp badrumsmöblerna. Sen... *gulp* ..flyttar vi.