I väntan på ekonomimåndag

Det känns inte riktigt som söndag idag, oklart varför. Var nere hos mina föräldrar igår kväll eftersom pappa fyllde år, och när vi vaknade idag på morgonen kände både jag och T att det var lördag. Go figure. Men det var fantastiskt skoj att se L leka med kusin S och kusin S och labben S igår. Vi trodde att han skulle bli trött och kinkig vid åttatiden eftersom han brukar lägga sig vid halv åtta ungefär. Men nej då, han tjoade på med gott humör tills kusinerna åkte hem vid halv tio-tiden och ville väl inte egentligen gå och lägga sig då heller.

Vid lunchtid idag körde vi hem igen och har försökt röja ikapp här i hemmet sedan dess. Imorgon är nämligen en rätt så upptagen dag. Förutom jobba ska vi träffa banken och lägga om byggkrediten till ett vanligt bolån (kul att räntorna är på väg ner nu, hoppas bara att vi slipper binda på tre månader som en del har tagit till nu när det har varit som värst) och på kvällen kommer det hem en försäkringsmäklare som ska gå igenom alla våra försäkringar så att vi har det vi behöver och inte betalar för mycket. Vi hade en sådan genomgång för några år sedan, men nu har ju omständigheterna ändrats en hel del så en ny koll är nog dags.

Nu är det höst

Ja, nu är det verkligen höst. Inte bara därute, i skogen som faktiskt är så vacker mitt i allt ruskväder ändå. Nej, det är även höst härinne, inuti. Förra veckan var nog halvårets bottennotering hittills. Måndag-tisdag var jag hemma från jobbet och var sjuk, vilket innebar att jag däckade på soffan framför TV:n i flera timmar varje dag. Som ett brev på posten fick jag alltså ont i nacken och blev uttråkad. Fast jag lärde mig ett par intressanta saker om kinesisk krigskonst på 300-talet som jag nog aldrig kommer att ha nytta av. Tack History Channel.

Onsdag hade jag fått nog och masade mig till jobbet. Inte helt frisk, men för frisk för att vara hemma. Jag började dra i det som jag skulle ha gjort medan jag var sjuk och hann väl nästan ifatt innan jag gick hem. Torsdag blev jag mer eller mindre påhoppad av en person på jobbet, mitt under möte med cirka 10 närvarande personer inklusive min chef. Jag har inte hört ett ljud om sakfrågan (i den mån det fanns någon) av denne person i enrum tidigare, h*n har inget case egentligen och mer än hälften av de närvarande har i efterhand kommit fram till mig (i enrum) och undrat om personen i fråga verkligen får göra så. Enligt dessa spontana kommentarer skötte jag situationen bra i alla fall, men jag blev trots det ganska ledsen och upprörd. Svårt att sova natten till fredagen eftersom jag visste att jag då skulle konfronteras med den här personen igen. Det mötet gick dock bra, och fredagen slutade på en ljusare ton.

Babysimmet fredag eftermiddag var en höjdare. Det får mig alltid att må så bra, och L älskar det verkligen. Nu har han börjat slänga sig framåt i vattnet och hundsimmar för att ta sig dit han vill. En liten hand under magen så att han kommer högt nog för att lyfta näsan över vattnet och hämta luft ibland är allt han behöver. Sen på lördagen hämtade vi - äntligen - blandaren till köket och sedan var min mamma här i några mysiga timmar (gissa om L trivdes). Och idag var vi en runda hemma hos svärisarna, L har ju frågat efter dem rätt mycket på sistone. Han busade runt med farfar och farmor tills han var alldeles svettig, det lilla charmtrollet. Nu ligger han och sover och jag slappar i soffan. Nästa vecka kan bara bli bättre.