Isolering

Ja isolering behövs när det är sånt väder ute som det var igår. (Ja, även annars förstås) Men det känns lite extra passande att de har börjat lägga bottenplattans isolering just nu.

Alla gamla thujor i gränsen som vetter mot Lillgatan är nu borta. Pilen (det stora trädet) är fantastiskt vacker och ska definitivt vara kvar:
image8


Hela thujahäcken som skiljer vår tomt och grannens trädgård är nu flyttad så att den står i tomtgränsen. Det gamla planket är rivet och de fula granarna i hörnan borta. Tyvärr gick även asken som vi hade tänkt ha kvar bort för att grävaren skulle komma åt. Vi har sparat de stora thujorna ett tag eftersom de blir ganska ensamma nu om att kunna ge insynsskydd och skugga från det hållet.
image9

Och så till sist en bild av den numera mer isolerade grunden:
image10

Och så var det VAB igen

L kräktes tre gånger inom en timme i fredags, men var sen helt pigg och frisk. Vi trodde ju därför inte att det var vinterkräksjukan utan att han hade fått i sig något olämpligt. Men jag är beredd att revidera den åsikten, för nu håller T som bäst  på att hämta sig efter jag vet inte hur många kräkomgångar. Det innebär ju tyvärr att det blir VAB för min del eftersom L inte får vara på dagis förrän tidigast 48 timmar efter det att någon i familjen har kräkts. Jag förstår regeln eftersom man annars aldrig hade blivit av med magsjuka på ett dagis. Men det innebär att jag ska spendera dagen imorgon med att underhålla en liten kille med mycket mer energi än jag själv och som dessutom för tillfället säger "nej" till det mesta, även mat när han är vrålhungrig ibland. Det blir... spännande....


Grundläggande

Arbetet går framåt. Nu börjar det verkligen likna en husgrund och vi kan så smått börja få en uppfattning om hur det kommer att bli när det blir klart.

image5

image6

Grävning pågår!

Äntligen har då grävningsarbetet på tomten påbörjats. Ser ut att vara prima matjord en bra bit ner i marken, och eftersom det som grävs bort kommer att användas för att bygga upp tomten för att få rätt fall på dräneringen så kommer vi att ha ett rejält lager bra jord att börja anlägga trädgård på senare :-)

Före-bild:
image1

Grävmaskinen jobbar:
image2

Och stort hål i marken blir det:
image3


Jag borde inte klaga

Ibland händer något som väcker upp mig ur min vanliga rutin, som tar sig ända in i hjärtat. Den här gången var det en tidningsartikel om en av de starkaste kvinnor jag har träffat i mitt liv, som nu äntligen får lägga sin energi på det som är viktigt. Tänk vad lite uppmärksamhet i media kan göra!

http://hd.se/inrikes/2008/03/05/de-faar-sista-tiden-tillsammans/

Så trots att vi är hängiga hela familjen och längtar efter att vara friska så har vi det oerhört bra. Vi har varandra och det är jag tacksam för.

Mera sjukdom, tar det aldrig slut????

Jaha. Idag fick vi så hämta L tidigare från dagis för han är lös i magen och lite hängig. Så nu får ha tidigast vara där på måndag. T har varit borta så mycket från jobbet nu pga VAB att jag får försöka ta hand om L imorgon istället för att T VAB:ar. Jag är väl nästan frisk, men läkaren visste vad han pratade om när han sade att det här skulle ta ordentligt på krafterna. Summan av kardemumman är att det där med att vila upp mig efter flunsan får jag nog skippa, ta hand om L måste gå före. Men jag känner mig lite gnällig ändå, det hade varit så skönt att få vara ensam hemma och bara ta hand om sig själv resten av veckan, känner att jag kunde behövt ladda batterierna...

Får man önska sig lite välgång snart? Vi pallar inte så mycket mer.

Domen

Var hos läkaren igår eftermiddag och fick domen: Influensa. Tydligen ska det vara en ganska aggressiv variant som går just nu också, så jag får inte gå till jobbet den här veckan även om jag blir feberfri. Som läkaren uttryckte det. "Då är du bara dum mot dig själv och kommer få betala det!"

Så jag mailade arbetskamraterna och upplyste dem om vad som gällde, och även vad som behöver göras i min frånvaro. Och så ska jag försöka verkligen skaffa mig den vila läkaren sa till mig att jag behöver, men det är ju så tråkigt!

Nu räcker det!

Visst hade jag fått reda på att det skulle bli en del sjukdom i samband med inskolningen på dagis. Men att det skulle bli så här trodde jag väl inte i min vildaste fantasi. Förra veckan klängde vi oss med nöd och näppe upp till status frisk, men säg den lycka som varar för evigt (eller ens en hel vecka i sträck). Natten till idag fick jag frossa och närmare 40 graders feber så snart kroppen inte har tillräckligt med febernedsättande medicin i sig. *suck* Jag vill verkligen verkligen vara frisk nu.

Det börjar ju så smått lätta lite på jobbet nu, så jag såg fram emot att börja träna igen. Men det går ju inte så länge jag har feber stup i kvarten. Och tränar jag inte så blir immunförsvaret sämre så då blir jag lättare sjuk och kan inte träna. Och så vidare i all oändlighet.

Det positiva just nu är dock att Metria var och satte ut huset i fredags. Blivande grannarna verkar alla glada åt att tomten äntligen ska bebyggas. Nästa vecka börjar markarbeten inför plattgjutningen.