Brott och straff

För att fira huskontraktet (se nedan) och för att klockan var 20:45 och vi inte hade ätit sedan lunch så blev det kebab respektive pizza till kvällsmat igår. Det var "brottet". Straffet kom under natten. Magen var definitivt inte van vid så mycket, så fet mat. Den gjorde kort sagt uppror med besked. Med den lilla fördelen då att jag inte behöver ha jättemycket ångest för pizzan, eftersom jag knappt kan ha tillgogogjort mig den särskilt väl...

Äntligen!

Ja, så känns det nu. Igår skrev vi kontrakt med vår husleverantör. Så nu är det verklighet, vi ska bygga ett hus i år! F*n vad skönt att projektet äntligen har kommit igång, efter så mycket vånda och beslutsångest från vår sida.

Bra, fast dåligt

Så var det då invägning idag igen. Helgen ballade ju ur rätt så ordentligt, och jag har tryckt i mig "2-pointsbarer" så det har stått såna ur öronen på mig. Var därför lite spak när jag ställde mig på vågen idag, men fick till min förvåning se att jag ändå hade gått ner 4 hg. Där ser man! Men nu måste jag ta tag i det här igen, vill ju snitta mer än ett halvkilo per vecka och det gör jag inte om jag beter mig som den här helgen. Och om ett par veckor är det påsk. Måste skaffa mig goda vanor tills dess.

Grattis till er som fick guldstjärnor idag, ni vet vilka ni är. Och du som hade fått ett litet bakslag: Kom igen nu så fixar vi våra stjärnor nästa vecka. Jag vet att du kan fixa det!!!

belöningar och nya tag

I måndags var det två veckor sedan senaste invägningen på VV eftersom konsulenten var sjuk förra veckan. Totalt -1,1 kg, så det hade ju gått hyfsat bra i alla fall. Men... lite mer vill jag ju snitta per vecka. Så den här veckan har jag tagit lite nya tag, och det verkar som om det gör skillnad på vågen också. Fortfarande svårt att säga vad det hamnar på på måndag, det beror ju på hur jag sköter mig i helgen.

Och risken finns att det blir en total pig-out i helgen. Jag är SÅ OTROLIGT kolhydratsugen. Vill bara trycka i mig Oreos, kanelbullar, pizza och pasta. Lyckligtvis är pasta det enda av de här sakerna som jag har hemma. För mig funkar det verkligen att gå och handla när jag nyss har ätit. Då kommer det inte alls hem så mycket onyttigheter som annars.

I tisdags var jag äntligen hos frissan. Första gången på ett år, så det var välbehövligt. Lite ljusa slingor och så en uppklippning gjorde att jag kände mig som en ny människa igen. Äntligen såg jag ut i håret ungefär som min mentala bild. Det var ju dessutom belöningen för mitt första delmål. Vad ska nästa bli?

Hoppas att jag på måndag ska få min andra stjärna, det är 0,5 kg som måste ha försvunnit den här veckan för att det ska gå så det känns inte helt omöjligt.

större, stöRRE, STÖRRE

Han växer så det knakar för tillfället. Två cm längre på tio dagar. Och det märks att han lär sig mer för varje dag som går. Idag har har självmant vänt sig från rygg till mage två gånger på bara en timme, och sen har han varit helt nöjd med att ligga på det sättet och titta på världen. Så långt bort det känns nu att minnas hur han hatade att ligga på mage de första månaderna!

Ja, och så har han ju fått sin första tand, den bröt igenom i måndags. Syns väl inte så mycket än, men den känns direkt när han biter i ens fingrar. Det är inte utan att jag gärna skulle vilja ha varit hemma ett par månader längre med honom. Det är ju nu har börjar bli riktigt rolig att vara med, och det är nu som vädret börjar bli så bra att man har lust att vara ute mycket med vagnen. Undrar när vi ska byta till sittdelen förresten. Han sitter hyfsat bra, men behöver fortfarande lite stöd för att inte halka på sniskan.

Kanske snart börjar bli dags att flytta in spjälsängen på hans eget rum förresten. Han äter ju bara en gång på natten (de flesta nätter i alla fall), men jag vaknar av hans bökande och småljud ungefär en gång varannan timme, och det kommer inte att hålla när jag ska gå iväg till arbetet. Jag måste få sova bättre...

Bävar inför morgondagen

Hu, det känns lite läskigt inför morgondagen. Den här veckan har jag inte alls bokfört på checklistan och varit duktig som jag brukar. Skyller på att det har varit mycket tid som jag har varit hos antingen mina eller T:s föräldrar. De är så måna om en och trugar "bara en liten bit choklad, jag bjuder på den poängen", och svaga jag kan inte stå emot i längden. Så slinker det ner både choklad och läsk och kaffe med grädde och socker och frallor med bregott och fet ost och.... Till sist kan jag inte längre komma ihåg allting så att jag kan skriva upp det när jag kommer hem.

Så jag har försökt att överdosera grönsakerna till maten så att jag ska vara mätt längre, och äta magra soppor till lunch ett par dagar, men jag har inte alls någon koll på hur många poäng jag har gjort av med de här dagarna. Får väl se det som en övning inför att vara målviktig - jag har ju inte tänkt räkna poäng resten av livet utan snarare skaffa mig en känsla för hur jag bör äta för att ha råd att unna mig det jag vill ha då och då. Men vi får se vad vågen säger imorgon bitti. Jag håller tummarna för oss allihop, ni vet vilka ni är.

Framsteg varje dag

Ja det känns så just nu. Igår hittade L sitt ena öra för första gången och kunde inte sluta pilla på det. Han verkade närmast undra vad det där krafset på sidan av huvudet var. Och så idag när vi badade testade vi att ge honom badleksakerna han fick i julklapp av Dito. Det var jätteskoj! Resultatet var en aldrig förr skådad orgie i plaskningar, men han blev lite förgrymmad när de guppade iväg från honom så att han inte kunde få tag på dem. Han jobbar så hårt varje dag för att lära sig det han vill kunna göra, min fantastiske lille prins.