Töväder

Ett par dagar före jul satt jag i soffan och L lekte på golvet i vardagsrummet, när han plötsligt avbryter det han gör och kommer fram till mig och ger mig en bamsekram. Så sa han: "Mamma, jag tycker om dig." Sen hoppade han ner på golvet och lekte vidare. Kvar satt jag med ett hjärta som hade smält fullständigt. Jag älskar dig också, min fantastiske lille kille!


Julskyltning

Igår var det julskyltning, och vi gjorde det till mer eller mindre en heldag för L. När han vaknade efter middagsluren satte vi honom i vagnen och gick ner till stationen. Vi skulle ta tåget in till stan! L tittade på allt med stora ögon och kommenterade och frågade som bara en tvååring kan göra. Åka tåg var kanonskoj!

Sen in i myllret och titta på hundar och tomtar och jag vet inte allt. Han älskade att lyssna en stund på
Pearls of the Sound, kören som sjöng på terasstrapporna när vi kom dit. Ett par av våra arbetskamrater är med i denna fantastiska kör, så det var lite extra kul för T och mig också.

Vi gick vidare efter en stund och köpte en polkagriskäpp till L som han fick börja äta på där i vagnen. Han blev hur klibbig som helst, men åh vad han tyckte att det var gott! Men inte ens mammas famn och polkagrisen i munnen hjälpte när vi kom fram till tomteboden. Jo, han ville träffa tomten sa han. Men när vi kom in i den lilla boden överfölls han av blygsel och ville knappt titta på tomten ens. Än mindre då svara på några frågor eller ta emot paketet som man fick. Så det fick jag ta, och tacka tomten så mycket medan L klamrade sig fast vid min axel som om det gällde livet. Nåja, det var inte helt lätt för honom, för precis innan vi gick in i boden satte staden igång det stora fyrverkeriet i samband med Luciakröningen (tror jag att det var), och precis som vid nyår så gillade L inte alls det där med raketerna. Han tyckte att det i himlen var fint, men smällarna klarar han inte av. Om han är vaken vid midnatt på nyårsafton den här gången också så får han minsann ha på sig sina öronkåpor. Det lär inte vara några problem att få dem på honom, han älskar att ha dem på sig när han leker med sina verktyg....

Sen var både L, T och jag ganska trötta så vi gick till Knutpunkten och tog tåget hem. Då piggnade den lille krabaten till igen, för det var ju roligt att åka tåg, så roligt.

Det artar sig

Jodå, det går framåt här i villalyckan och jag när nu ett litet men envetet hopp om att ha kommit iordning till jul. På onsdag kommer nämligen sista leveransen från husföretaget, en sarg (= dörrkarm utan gångjärn eller dörr) som ska sättas i dörrhålet till köket. På torsdag-fredag nästa vecka kommer en snickare och sätter in alla garderober i hela huset. Det ska bli så skönt att slippa ha sina kläder i svarta sopsäckar på golvet och ytterkläderna slängda över barnvagnen! Vi har dessutom slipat bort betonghuden - vilket var ett nytt fenomen/begrepp som vi fick lära oss förrförra veckan - i förrådet så att vi nu kan måla golvet där. När det är målat kan sedan alla saker som ska vara därute flyttas dit och behöver inte ta upp plats härinne eller hos I & J längre.

Och så har rörmokaren varit här och donat till det sista idag. Kranen i köket är nu den som vi faktiskt ville ha, diskmaskinen står på ett läckageskydd och jag är blöt i håret just nu för jag har PREMIÄRBADAT I VÅRT BADKAR!!!! Amazing! Det är jätteskönt att ligga i, verkligen helt perfekt. Som jag har längtat efter det nu under hösten, det är inte klokt.