Bläh!

Jag har ont i halsen idag. Urk, fy, usch och bläääää vad det är träligt. L har varit förkyld några dagar han också, så kanske är det hans baggar som har hoppat på mig. Skulle inte vara helt otroligt, för som de flesta föräldrar nog vet så är ömhetsbetygelser av en åttamånaders bebis ganska... kladdiga... Missförstå mig rätt, jag älskar när han ska "pussas", men han har inte lärt sig än att hålla munnen stängd när han gör det, vilket resulterar i att massor med saliv hamnar på väl valda ställen i mitt ansikte eller på mina kläder. Favoriten är nog när han får tag med munnen runt min näsa och kan bita till. Attans vad de där små tänderna är vassa!

Eftersom jag och L är halvkrassliga och vi hade tid på BVC kl 10 blev det ingen invägning idag heller. Skulle ha varit sista måndagsmorgonen jag kunde vara med eftersom jag jobbar mer och mer, så det var ju lite synd. Hoppas att det gick bra för alla er som var där. Funderar lite fram och tillbaka på vilken dag jag ska ha som vägningsdag i fortsättningen. Det får bli antingen måndag eller torsdag efter jobbet, eftersom jag är upptagen på onsdagkvällar. Skulle helst vilja hålla kvar måndagen som min vägningsdag, tror jag, men det måste ju fungera med resten av familjen också.

Håll tummarna allihop, förresten, för att jag ska bli friskare till på onsdag så att jag inte missar den näst sista onsdagsfikan med mammagänget. Det får bara inte hända!

Uppåt för andra veckan i rad

Jag skärpte ju till mig lite igen efter en april som väl får räknas som en förlorad månad. Hela förra veckan gick kanon, och jag såg resultat av mina ansträngningar på vågen varje morgon. Så kom lördagen och möhippan för J. Då blev det alldeles för mycket av det goda, både mat och alkohol slank ner. Så imorse på vägningen hade jag gått upp 2 hg. Jag blir så arg på mig själv, varför ska jag hålla på att rasera hela veckans jobb för en svullardag varje helg?

Och det värsta är att den närmaste månaden blir inte mycket bättre. Nästa vecka är det inflyttnings-/bröllopsfest, helgen därpå är det mors dag, första helgen i juni firar vi T's 35-årsdag och andra helgen i juni ska jag ut med mammorna och festa loss. Sen är det en helgs uppehåll innan det är dags för midsommar. Hur ska detta gå?

Jag måste nog skaffa mig en ny strategi, kanske äta tonvis med frukt och grönsaker innan vi åker iväg på festen, så att jag inte orkar trycka i mig så mycket mat. Vara chaufför så att det inte blir någon alkohol, för det är mest tomma kalorier. Men ack vad gott det är med ett glas vin till maten. Hmmm.... Motionera mera kanske? Får försöka pressa in lite sånt i veckoschemat också, tror jag.

Justeringar

Nu är jag trött på det här. Har under april hamnat i en konstig cykel av att sköta mig rätt OK under veckorna och sedan bara rasera allt det jobbet på helgen. Behöver jag säga att jag knappt har gått ner något alls totalt sett under månaden? Så nu har jag justerat ner mina points så att jag bara ska äta 21 pts om dagen. På det viset får jag inte en stor ihopsparad klumpsumma som jag känner att jag kan slösa bort på helgen. Jag ammar ju nästan inte längre, så det är verkligen på tiden att jag tar bort de extrapoängen. Nu j*klar ska det bli fart på den här skutan igen!

Första dagen på jobbet

Att vara tillbaka på jobbet kändes bättre än jag trodde. Redan vid lunch hade jag fått igång både dator och telefon. Visst tänkte jag en hel del på L, men visste att han hade det bra hemma med T. När jag sedan kom hem på eftermiddagen var det så roligt att vara med L, så skoj har det inte varit på länge. Det är nog bra att få sakna honom lite.